Zorg

Eén op de drie mensen in Afrika leidt honger en bijna 70 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Een hoop voor de toekomst voor deze kinderen begint dan ook met het bieden van een veilige plek waar eten, onderdak en onderwijs is. Pas wanneer de kinderen zich hier geen zorgen over hoeven te maken, kunnen ze gaan denken aan hoe ze hun dromen waar gaan maken.

Daarom ziet Hope4Hope het als zijn taak om hierin te voorzien. Dit doen wij op verschillende manieren. In het centrum komen gemiddeld zo’n 200 kinderen per dag. Deze kinderen krijgen onderwijs, drie maaltijden per dag en hebben een veilige plek.

De kinderen die alleen ’s avonds komen eten, komen vaak om te studeren omdat er in het centrum elektriciteit en daarom licht is. Omdat elektriciteit voor gezinnen vaak te duur is, hebben ze ’s avond geen lamp om aan te doen, waardoor het te donker wordt om te studeren. 

Om de kinderen een familiegevoel te geven, heeft iedereen zijn eigen taak. De kinderen worden verdeeld in groepen, die iedere week een andere taak krijgen, zoals het schoonmaken van het centrum, of het helpen bij koken, of in de tuin. De gewone huishoudelijke taken van een gezin. Elke week krijgen ze informatie over hygiëne, gezondheid en andere persoonlijke verzorgingstaken.