Onderwijs

Vanaf het begin van het project is één van de doelen van Hope4Hope geweest om kinderen onderwijs te laten volgen. Inmiddels hebben we honderden kinderen naar school laten gaan. Van kleuterschool tot en met HBO of Universiteit. Het doel is dat de kinderen een kans krijgen om werk te vinden zodat ze voor zichzelf kunnen zorgen zodra ze volwassen zijn.

Kinderen gaan vanaf hun 5e (als ze de kans krijgen) naar de kleuterschool. Daarna acht jaar naar de basisschool, vervolgens vier jaar naar de middelbare school. Daarna als ze daartoe in staat zijn nog vier jaar naar een vervolgopleiding. Hope4hope wil zo veel mogelijk kinderen die anders geen enkel onderwijs zouden krijgen de kans geven een vervolgopleiding te laten volgen. Op die manier hebben ze een veel grotere kans werk te vinden, waardoor ze voor zichzelf kunnen zorgen.

Om de kinderen naar school te laten gaan, is het nodig dat er schoolgeld wordt betaald voor de kinderen. €10 per maand per kind voor de kleuterschool en de lagere school. Voor de middelbare school is het schoolgeld €20 per maand. Voor een mbo/hbo is het collegegeld ongeveer €90 per maand (€1.000 per jaar) en een universitaire opleiding kost zo’n €166 per maand (€2.000 per jaar). Daarom is Hope4Hope afhankelijk van sponsors om kinderen uiteindelijk een vervolgopleiding te geven. Daarnaast zijn er kosten voor het uniform wat kinderen al vanaf de kleuterschool moeten dragen. Veel kinderen in Kenia dragen elke dag hetzelfde uniform omdat ze maar één uniform kunnen betalen. Hope4Hope is nu in staat de kinderen twee setjes te geven.

De jongeren die een vervolgopleiding volgen moeten of elke dag reizen, wat reiskosten met zich mee brengt van ongeveer €40 per maand, of ze moeten een kamer huren voor €30 per maand en voorzien in hun levensonderhoud voor ca. €50 per maand. Jongeren van het project volgen een opleiding als kok, werktuigbouwkundige, agrariër en verpleegster.