Visie

De missie van Hope4Hope 
In Mombasa, Kenia is het verschil tussen arm en rijk enorm. Hierdoor zijn alle mogelijkheden en kansen alleen voor de rijken weggelegd en blijven de armen teleurgesteld en hopeloos achter. Om deze reden kiezen veel jongeren het slechte pad in de hoop hier een betere toekomst in te vinden.

Ons doel is om de jongeren te laten zien dat er hoop is en dat dit op een positieve manier bereikt kan worden. Wanneer jongeren samenkomen in een veilige omgeving, zullen ze aangemoedigd worden om positief bezig te zijn. Hiervoor is het van belang dat de jongeren in staat zijn om hun talenten te benutten. Jongeren zijn de toekomst en wij willen dat ze realiseren hoeveel potentie er in hun zit. Daarnaast is het samenbrengen van jongeren een enorme mogelijkheid om te vertellen over God en ze te laten zien wie Hij is. Wij weten dat we niet de hele wereld kunnen veranderen en een einde aan het lijden brengen, maar wat we met uw hulp wel kunnen doen is een verandering maken in de levens van de jongeren in onze eigen omgeving.

Speerpunten
Wij zijn erachter gekomen dat er in ontwikkelingswerk een hoop mis kan gaan. In onze omgeving hebben we gezien hoeveel mensen niet echt beter werden van de hulp en dat is dan ook de reden geweest dat we het anders wilden gaan doen. Daarom werken wij als Hope4Hope volgens de volgende principes:

     1. Delen
Als Hope4Hope willen we jongeren leren dat je niet alleen deelt in rijkdom, maar ook in verantwoordelijkheid. We zijn erachter gekomen dat je mensen niet te afhankelijk van anderen moet maken. Daarom vragen we ook van jongeren om zelf bij te dragen aan de projecten van Hope4Hope waar ze deel van uitmaken. Zo gaan we rond met de pet wanneer er een voetbal kapot is en vragen we een kleine bijdrage voor opname in de studio. Op die manier willen we jongeren leren dat niets voor niets is en dat je verantwoordelijk moet zijn voor de materialen die je tot je beschikking hebt.

     2. Spelen
Wij van Hope4Hope geloven dat je hoop niet kan vangen in statistieken. We weten dat veel Europeanen ervan houden om in cijfers te zien dat het goed gaat met een project, maar helaas werkt het niet altijd zo. Voor ons is het project al geslaagd wanneer we zien dat jongeren veilig kunnen spelen en hoop durven te hebben in een prettige omgeving. Elk kind heeft het recht om kind te zijn, al passen die glimlachen niet in grafieken en tabellen.

     3. Helen
Bij Hope4Hope zijn we ervan overtuigd dat het mogelijk is om de zieke economie en politiek van Kenia te helen. De jongeren zijn de toekomst, dus door hen te leren om verantwoording te dragen over hun daden zal op de langere termijn een Kenia ontstaan waar we trots op kunnen zijn. Dit doen we niet door mensen alleen eten te geven en ze verder aan hun lot over te laten. Hope4Hope wil mensen helpen om een bestaan op te bouwen waarin ze voor zichzelf kunnen voorzien en waarin ze een zinvolle bijdrage leveren aan de maatschappij.