Landbouw


Hope4Hope heeft 5 are land gekocht om landbouw te kunnen doen. De landbouw is nodig om het project te kunnen voorzien van vers voedsel. Landbouw in de omgeving van het project is heel beperkt, daarom kan Hope4Hope ook van de opbrengsten van het land inkomsten genereren voor andere projecten zoals het onderwijs van de kinderen.

Op het land wil Hope4Hope gewassen telen zoals sla, spinazie, uien, aardappelen, tomatoes, passievrucht, bananen, papaja, sinaasappels, meloenen, mango, avocado. Op termijn is het de bedoeling dat hiervoor ook kassen worden ingezet, om niet afhankelijk te zijn van weersinvloeden.

Voor het succesvol opstarten van de landbouw is water het belangrijkst. Gelukkig hebben we dankzij diverse sponsors een waterput kunnen aanleggen, zonnepanelen kunnen plaatsen en een generator kunnen aanschaffen. Daarmee is het watertekort verholpen en kan nu volop gewerkt worden op het land om deze zomer de eerste grote oogst binnen te brengen. Deze watertoevoer zorgt er niet alleen voor dat de boerderij van water wordt voorzien, maar dat ook de lokale bevolking in staat is om dichtbij water te krijgen, voor hun dagelijkse onderhoud, of voor andere boerderij activiteiten die zij kunnen starten. Op die manier brengt Hope4Hope ook hoop aan de lokale bevolking.

Een van de doelen van Hope4Hope is de kinderen voor te bereiden op een baan in de maatschappij. Omdat het project zelf ook werkgelegenheid creëert zullen sommige jongens en meiden ook binnen het project kunnen werken.